Search

Cursus opgehaald: 146

Sander de Hosson - Inleiding in de palliatieve zorg deel 3: Pijn in de palliatieve fase

Omschrijving

Aanbieding

Als je alle vier de delen van deze serie cursussen samen aanschaft krijg je 10% korting en het boek Slotcouplet van Sander de Hosson ter waarde van 18,99 gratis thuisgestuurd. Zie de aanbieding in het cursusoverzicht.

Pijn in de palliatieve fase

Palliatieve zorg is zorg voor mensen die niet meer beter kunnen worden. De zorg is gericht op verzachting, pijnbestrijding en het bieden van zoveel mogelijk comfort. Wanneer de cliënt niet meer kan genezen betekent dit niet dat hij of zij uitbehandeld is. Integendeel, er zijn vele manieren om zorg te dragen voor de beste kwaliteit van leven voor de cliënt en diens omgeving.

Deze cursus is het derde deel van een vierdelige reeks van Dr. Sander de Hosson over palliatieve zorg. Sander de Hosson is longarts in het Wilhelmina ziekenhuis in Assen, specialist palliatieve zorg en bekend van zijn openhartige en ontroerende blogs op Agora.nl en in het Dagblad van het Noorden. Zijn verhalen zijn onlangs gebundeld in het boek Slotcouplet, een ware bestseller. Sander heeft als missie om de palliatieve zorg te verbeteren. Samen met Scholing Dichtbij is de scholingsreeks ontwikkeld om daar aan bij te dragen.

In deze e-learning neemt de Hosson je mee in een inleiding over palliatieve zorg. Dit gebeurt aan de hand van video’s, animaties, vragen, beschouwing en zijn persoonlijke ervaringen als arts. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. de verschillende soorten pijn, de cirkel van Loeser, het meten van pijn en de verschillende behandelingsvormen bij pijn.

Voor wie

Voor iedereen die te maken heeft of kan krijgen met palliatieve zorg zoals hulp- en zorgverleners, vrijwilligers, mantelzorgers en mensen die ongeneeslijk ziek zijn.

Leerdoelen

  • Inzicht verkrijgen in wat pijn is
  • Kennis verkrijgen over de verschillende soorten pijn
  • Kennis verkrijgen van de cirkel van Loeser
  • Het leren meten van pijn
  • Kennis verkrijgen van de verschillende behandelingsvormen van pijn
  • Kennis verkrijgen van de principes van de medicamenteuze behandeling van pijn
  • Inzicht verkrijgen in de aandachtspunten bij opioïden
  • Oefenen met casuïstiek

De docent

Dr. Sander de Hosson is longarts in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen met als specialisaties longkanker en palliatieve zorg. Hij is bekend van zijn blogs op Agora.nl en in het Dagblad van het Noorden en van zijn boek Slotcouplet. De Hosson spreekt ook regelmatig op symposia en congressen.  

De delen van de serie

Deel 1: Inleiding

Deel 2: Dyspneu (benauwdheid) in de palliatieve fase

Deel 3: Pijn in de palliatieve fase

Deel 4: De stervensfase

Praktische info

Rating:

4.76 van 5 sterren op basis van 119 beoordelingen.

Thema: Palliatieve zorg
Lesvorm: E-learning
Accreditatiepunten: 2
Kosten: € 35,00
Leden Coöperatie Dichtbij: € 26,25